Škola nogometa ŠK Otok

Program škole nogometa osmišljen je za djecu koja bi željela osim nogometne igre usavršiti svoje znanja i vještine iz različitih nogometnih tehnika. Cilj je savladati osnovne elemente koji podižu razinu igre svakog pojedinca te potiču razvoj njegovog samopouzdanja na nogometnom terenu.

Škola nogometa namjenjena je djeci koja se  već bave tim sportom a pogotovo onoj djeci koja se još ne bave nekim određenim sportom ili se bave nekim drugim sportom. Naime, škola nogometa nije zamišljena  kao neko međusobno natjecanje gdje pobjeđuju najbolji i najspretniji, nego kao koristan sadržaj za djecu od 6 – 10 g, podjednako za dječake i djevojčice, gdje kroz sportske aktivnosti mogu razvijati svoje cjelokupne motoričke sposobnosti i međusobno se družili.

Program provodi diplomirani kineziolog i licencirani UEFA A trener.

Škola nogometa počinje 1. listopada

letak – skola nogometa

Cijena: 150 kn 

Treneri:

Tihomir Beslać, magistar kineziologije, licencirani nogometni trener – 095 9156272

Kruno Blažević, magistar kineziologije – 091 537 8644

RASPORED TRENINGA
Utorak 18:00 – 19:00
Četvrtak 18:00 – 19:00
Petak 18:00 – 19:00

Zašto škola nogometa?

Tjelesna aktivnost jedan je od najznačajnijih poticaja rasta i razvoja kod djece, osobito između 6  i 10 godine života. Kod djece predškolske i rane školske dobi igra je primaran način učenja o sebi, drugima i okolini.

Poznato je da djeca koja sudjeluju u organiziranom sportu postižu bolji uspjeh u školi, imaju bolje socijalne vještine i da su timski orijentiranija u odnosu na drugu djecu. Fizički napor povoljno utječe na koncentraciju djeteta, dok bavljenje sportom općenito bolje utječe na rast i razvoj. Djeca koja redovito treniraju neki sport imaju bolju sposobnost raspolaganja vremenom i discipliranija su od ostale djece.

Škola nogometa Športskog kluba Otok kroz elemente igre i zabave, uz nadzor i vodstvo stručnog tima,   djeci želi omogućiti da spoznaju vrijednost i važnost redovnog tjelesnog vježbanja. Naglasak programa nije samo na elementima nogometne igre već i na sveukupnom motoričkom razvoju djeteta, usvajanju pozitivnih sportskih navika te izgradnji sportskog duha.

Program je osmišljen od strane licenciranog nogometnog trenera i magistra kineziologije koji imaju bogato iskustvo rada s mlađim dobnim skupinama.

Škola nogometa namijenjena je djevojčicama i dječacima, godišta 2009. – 2011., koji se već bave nekim sportom ili još nisu odabrala svoju sportsku aktivnost.

Nogometni teren Hotela Sport

Malonogometni teren nalazi se u sklopu Hotela Sport i Izletišta Petek. Napravljen je na umjetnoj travi dimenzija 50×15 metara i posjeduje reflektore koji omogućuju igranje i treniranje tijekom cijelog dana.

Dodatni sportski sadržaji

Osim malonogometnog terena uz hotel se nalaze teniski tereni, teren za nogomet u kavezu, balon dvorana u kojoj je moguće igrati rukomet, teren za odbojku i rukomet na pijesku te vanjski bazen. Unutarnje sadržaje čine moderno opremljena teretana na dva kata i unutarnji bazen s mlaznicama za protustrujno plivanje.

 

Leave a Reply